Plaatsbeschrijving

 

U neemt uw intrek in uw woning/appartement:

Als u een huurovereenkomst bent aangegaan, zal er eerst een plaatsbeschrijving gebeuren in de woning. Dit gebeurt samen met de vertrekkende huurder. Dit dient om de staat van de woning gedetailleerd te beschrijven. Alles wordt dan genoteerd er worden ook heel wat foto's genomen. 

De plaatsbeschrijving moet ondertekend worden door de vertrekkende huurder, de nieuwe huurder en Eigen Haard.

 

U verlaat uw woning/appartement:

Als u uw intrek nam in de woning of het appartement werd er een plaatsbeschrijving opgemaakt. Nu moet u de woonst teruggeven in de staat waarin u die hebt gekregen volgens deze plaatsbeschrijving. 

Op het einde van uw opzegtermijn, zal er opnieuw een plaatsbeschrijving gebeuren. Dit gaat door met de nieuwe huurder. De staat van de woning wordt gedetailleerd beschreven. Alles wordt genoteerd en er worden heel wat foto's genomen. De plaatsbeschrijving moet ondertekend worden door u als vertrekkende huurder, door de nieuwe huurder en Eigen Haard. 

Deze plaatsbeschrijving wordt dan vervolgens vergeleken met de plaatsbeschrijving die werd opgemaakt bij uw intrek in de woning. 

Als blijkt dat er schade is in de woning (door uw toedoen), zal dit aan u aangerekend worden en zullen wij dit rechtstreeks aftrekken van uw huurwaarborg. Als de waarborg niet voldoende is om alle kosten te dekken, zullen wij de ontbrekende som van u vragen. 

Kosten van plaatsbeschrijving: €33 voor de vertrekkende huurder - €33 voor de nieuwe huurder.

 

Gewijzigd op 04/01/'17